Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Дигите край Силистра чакат ремонт

Дигите край Силистра чакат ремонт

Силистра. Преминаване на моторни превозни средства и каруци през дигите по поречието на Дунава край Силистра са повредили укрепленията и те се нуждаят от спешен ремонт. За това алармира областният управител на крайдунавския град Насуф Насуф, след извършена по негово разпореждане проверка за състоянието на водоемите в региона.

Не са в добро състояние крайречните диги в участъците Слиситра – село Айдемир, между дселата Попина и Гарван и по поречието Тутракан – село Бръшлен. Освен че са повредени от коловозите, по които се е изволзвала дървесина след горската сеч, укрепените участъци не са почиствани в продължение на няколко години, установила инспекцията.

Губернаторът Насуф заяви, че ще свика спешна среща на представители на горските стопанства в региона и на държавното дружество "Напоителни системи", за да се преустанови вредната практика.

Местната администрация вече е разработила проект за ремонт на дунавските диги край Силистра, който се очаква да бъде финансиран през 2014 година със средства от бюджета на регоиналното министрество.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе