Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Две деца блъснати от коли в Банско и Благоевград

Две деца блъснати от коли в Банско и Благоевград

Две момченца бяха пометени от коли при пътни инциденти в курорта Банско и в Благоевград. В града под Тодорка е пострадало 5-годишно дете, което е ударено от лек автомобил „Форд Ескорт" към 17,05 часа в сряда на улица "Явор".

35-годишният водач се движел с несъобразена скорост и не могъл да избегне сблъсъка с внезапно пресичащото пътното платно 5-годишно момченце от Банско. Вследствие на инцидента хлапето е получило фрактура на дясното бедро. То е транспортирано с линейка за лечение в УМБАЛСМ „Пирогов" в София, няма опасност за живота му. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

7-годишен малчуган пък пострада същия ден към 20:00 часа на улица "Бачо Киро" в Благоевград. Лек автомобил „Фиат Пунто", управляван от 27-г. благоевградчанин М.Г., при завой надясно към улица "Надежда" не пропуска и блъска пресичащото пътното платно момче. Шофьорът обаче не оказал помощ на пострадалото дете, а офейкал с мръсна газ от местопроизшествието.

В резултат на инцидента детето е с охлузване на ляв крак и след извършен медицински преглед е освободено за домашно лечение. Водачът на автомобила е установен, като му е съставен Акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе