Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Дъждовен, но топъл 7 февруари

Дъждовен, но топъл 7 февруари

Времето над Шумен е ясно и тихо. Температурата в 6 сутринта е минус 1 градус. Атмосферното налягане е 998 хектопаскала, което след обяд ще се понижава. Относителната влажност на въздуха тази сутрин е 92%. В Русе температурата е минус 1 градус, там има мъгла, която ограничава видимостта до 200 метра. В Силистра температурата на въздуха е 3 градуса, в Разград и Търговище – 1 градус.

Днес ще има променлива облачност, по-често – значителна и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до засилен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 6 до 11 градуса, за Шумен – около 8 градуса.

В нощта срещу четвъртък и в четвъртък до обяд ще превалява дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър, температурите ще се повишават. След обяд от юг на север дъждът бързо ще спре, облачността ще намалее до слънчево, а вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще достигнат 12 – 15 градуса. В петък ще е предимно слънчево, почти тихо и все още – топло за началото на февруари. Привечер ще започне заоблачаване. В събота през нощта облачността ще бъде значителна, вятърът от североизток ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Около обяд ще завали дъжд. В неделя все още ще вали – в северната част от региона – сняг, а в южната – дъжд, но от югозапад валежите ще отслабват и ще започнат да спират. Ще духа умерен до силен вятър от север и над северните райони ще има условия за виелици и навявания.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе