Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Ченге и бандит в комбина

Ченге и бандит в комбина

София. Знаменит люлински бандит се оказа в комбина с ченге. Димитър Комаров-Митьо Кифлата бе заловен при опит да се измъкне в чужбина с фалшив паспорт. До колата в него сeдял надзирателят от Националния следствен арест Йордан Тончев. Служителят на закона дори размахал служебна карта пред полицаите, които спрели автомобила за рутинна проверка на Околовръстното шосе на столицата.

Комаров бе обявен за общодържавно издирване заради 16-годишна присъда, която трябва да излежи. Преди 3 години той бе заловен при въоръжен грабеж на златарско ателие в столичния квартал "Илинден". Тончев е отстранен от работа, а по случая е образувано дисциплинарно производство. Кифлата пък е пратен в затвора.

Люлинският кримигерой Димитър Комаров-Митьо Кифлата бе спипан на Околовръстното шосе на София от патрул на "Пътна полиция" с фалшиви документи. Кифлата е обявен за общодържавно издирване, тъй като е осъден на 16 години затвор за въоръжен грабеж на златарско ателие в столичния квартал "Илинден" през 2010 г. Тогава 26-годишният мъж бе задържан при спецакция на МВР с кодовото название "Отрепките". Комаров действал в комбина с полицая от 9 районно управление Христо Георгиев. На 18 август 2010 г. той и друг бандит задигнали 822 грама златни бижута за 50 000 лв. Нападението бе извършено в търговския център "Глобус".

Комаров и аверът му били докарани от трети човек с черна "Алфа Ромео 155" с крадени номера. Шофьорът паркирал на гърба на златарското ателие. Кифлата и аверът му изскочили с маски на главите и се насочили към магазина с бижутата. Обезвредили продавачката, която в това време пушела навън и си приказвала с колежка. Съучастникът застанал отпред с автомат да пази, а Митьо влязъл в празното помещение и почнал с чукове да троши витрините, прибирайки накитите в черен сак. След като ошушкали всичко, двамата хукнали навътре в квартала, а шофьорът с алфата не успял да запали. Това наложило Кифлата и съучастникът му да бутат колата. Успели да запалят, метнали се вътре, но след 100 м под моста "Захарна фабрика" зарязали возилото с отворени врати и избягали.

Заради допуснатите грешки в последствие Кифлата лесно бе установен от полицията и задържан. От прокуратурата обясниха, че преди няколко часа със съдействието на надзирател от Следствения арест бандитът опитал да избяга извън пределите на страната. Спрени били за рутинна проверка на Околовръстното край Чепинци. Кифлата подал фалшиви документи, а надзирателят размахал служебна карта. По случая в момента се води разследване от Софийската районна прокуратура.

Източници на "Стандарт" довериха, че при ареста Кифлата бил жестоко пребит и вече е приведен в приемната на Софийския затвор, където пристигнал с видими следи от побой. Днес ще бъде настанен в килия в 7-и отряд на затвора.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе