Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Мартен на бунт заради чести токови удари

Мартен на бунт заради чести токови удари

Поетапната подмяна на електрическата мрежа в Мартен започва още от днес. Това заяви областният управител на  Русе Галин Григоров пред жителите на Мартен, които излязоха на протест и блокираха главния път между Русе и Силистра.

Причината за тези действия е постоянното прекъсване на електрозахранването в населеното място, което се случва без предупреждение и води до изгарянето и повредата на множество електроуреди. Областният управител заяви още, че до края на ноември би трябвало да се изгради и новата подстанция, която ще захранва града. Обнадеждаващо е и че техниката вече е доставена, а до няколко дена ще бъде подписан договор за започване строителството на подстанцията.

Григоров сподели с протестиращите, че самият той е потърпевш, тъй като живее в Мартен. Местните имат уверението и на кмета Димо Тонев, и на ръководството на електроразпределителното дружество, че проблемът ще бъде решен във възможно най-кратки срокове. Напрежението ескалира и поради наближаващата зима, тъй като повечето от хората се отопляват на ток. Последният драстичен случай е от преди няколко дена, когато ел. захранването е прекъснало няколко десетки пъти. 


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе