Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Борисов: Приемаме извънредно полетите за "Ататюрк"

Борисов: Приемаме извънредно полетите за

Изказвам моите дълбоки съболезнования към семействата на жертвите на летище "Ататюрк" в Истанбул. Дипломатическите и консулските служби имат указания да помагат на всички български граждани, консулът ни е на летището. Софийското летище приема пренасочените полети. Това написа във Facebook министър-председателят Бойко Борисов.

Световните агенции тиражират информация за най-малко от 50 жертви при терористичния акт в Истанбул на международното летище "Ататюрк". Асошйетед прес, цитирани от британския Индипедънт съобщава, че жертвите са достигнали 50.

При две отделни експлозии на международното летище „Ататюрк" в турската метрополия Истанбул, загиналите са десетки, потвърди правосъдният министър Бекир Боздаг, пише вестник Hurriyet.

Съгласно информацията, предоставена от министъра, нападателят е открил огън от автомат „Калашников", след което се е взривил. Експлозията е избухнала на международния терминал, сочат предварителните проучвания.

Същевременно министър-председателят Бинали Йълдъръм поръча формирането на кризисно бюро за инцидента. 

Броят на жертвите на тройния самоубийствен атентат на международното летище „Ататюрк" в турската метрополия Истанбул достигна 32-ма души, а ранените са поне 88 души, предава AFP, като се позовава на инфомация от информационна агенция Dogan News.

Сред загиналите са двама полицейски служители.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе