Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Блокадата на пътищата в Шуменско и Силистренско продължава

Блокадата на пътищата в Шуменско и Силистренско продължава

В Шуменска област отворена за движение и в двете посоки е автомагистрала „Хемус“. Превозните средства могат да се движат и по пътя за Търговище, като там камионите задължително трябва да са с вериги, уточняват от Областното пътно управление. Пътят Русе - Варна е отворен само от пътния възел Белокопитово до границата на Областното пътно управление - Варна. Затворени са Ришкият проход и главният път за Силистра. През нощта не са постъпили информации за закъсали превозни средства по републиканската мрежа.

В Търговищка област затворени за движение са пътищата Търговище - Дралфа и Търговище - Бистра. Обходът е от областния център, през квартал Бряг и селата Съединение, Бистра и Голямо Соколово за Дралфа. Котленският проход е отворен за автомобили с тегло до 10 тона. Останалите пътища в Търговищко са проходими при зимни условия. 

Пътищата от Силистра за Русе, Шумен и Добрич на територията на Силистренска област са отворени за движение, но само за леки автомобили с тегло до 3,5 тона, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Всички останали отсечки от републиканската мрежа остават непроходими. Тази нощ няма сигнали за закъсали превозни средства или бедстващи хора.

Затворени остават пътищата от Разград за Шумен и за Търговище, съобщиха от Областното пътно управление. Надяваме се до обед участъците вече да бъдат проходими, заяви дежурният. По пътя Разград - Русе тежкотоварните автомобили трябва да са задължително с вериги. Пътищата от Разград за Попово, Кубрат и Исперих са отворени за превозни средства до 12 тона, като по пътя от Исперих до Силистра могат да се движат само леки автомобили. На отделни места видимостта в Разградско е намалена до 50 метра заради слаб снеговалеж.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе