Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

В писмо до кмета на Силистра от Реформаторския блок изразиха недоволството си от хаоса в града

В писмо до кмета на Силистра от Реформаторския блок изразиха недоволството си от хаоса в града

6 принципни въпроса отправя силистренската организация на Реформаторския блок в отворено писмо до кмета на града Юлиан Найденов. В писмото реформаторите изразяват недоволство от хаоса в някой квартали на Силистра, причинен от лошата организация на строителните работи по проекта за воден цикъл на града.

Силистра потъна в облаци прах, които покриват домовете и дробовете ни. Трудно е придвижването, затворени са десетки улици, индустриалната зона на града е блокирана и хората трудно се придвижват до работните си места. Липсват сигнализация, обозначения и информация. Автомобилният транспорт е опасен. Настъпил е хаос в града. Това се казва в писмото на Реформаторския блок.

От РБ настояват кметът Юлиян Найденов да отговори на въпросите на гражданите относно организацията на строителните работи и да въведе по-строг контрол и дисциплина. На интернет-страницата на общината всекидневно да се публикува актуална информация за районите със строителни дейности и сроковете за приключването им.

От Блока искат още улиците, по които се работи, да се почистват от праха и да се пръскат с вода, за да не се застрашава здравето и живота на гражданите, а също кметът на общината да прави седмичен отчет на извършеното по проекта и да обявява публично предстоящите дейности. От общината все още няма коментар на писмото.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе