Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Бебе почина в болница, майка му беснее

Бебе почина в болница, майка му беснее

Бебе на 4 месеца е издъхнало в асеновградската болница. Момчето е прието преди няколко дни на лечение с двойна бронхопневмония.

"Това е третият му престой в болницата, откакто е родено, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков. - Бебето беше докарано при нас в лошо състояние, с температура. Майката не се грижеше адекватно за него, разнасяла го е навън. Тя самата си ходеше у дома, за да гледа другите си деца. Бяхме нормализирали състоянието на детето, но вчера то се влоши. Момченцето е развило остра дихателна и сърдечна недостатъчност и за съжаление, въпреки борбата ни, издъхна", каза още д-р Червенков.

Предполага се, че бебето е имало и друго заболяване, но това не е било установено от лекарите, тъй като близките са отказали аутопсия, съобщи още управителят. Когато научила за смъртта на детето си, майката, която е ромски произход, е разбила с ръка стъклото на прозореца на една от стаите в детското отделение. Не е имало заплахи и обиди към персонала, обясни още д-р Червенков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе