Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Австрия плаши със затваряне на границата

Австрия плаши със затваряне на границата

Австрийският министър на вътрешните работи Йохана Микл-Лайтнер предупреди, че ако властите в Германия затворят границите и се стигне до струпване на бежанци тогава и Австрия ще бъде принудена на затвори границите си, включително да използват и сила, съобщава БГНЕС.

Тя отказа да коментира информациите, че Германия възнамерява да спре да приема на своя територия извънредните влакове идващи от Австрия, защото това е било в "интерес на трафикантите на хора". Йохана Микл-Лайтнер призова за намиране на европейско решение на бежанската криза. "Трябва да сме наясно, че ако няма международно решение остават само две възможности - да продължим по същия начин както досега или да въведем по-строг контрол по границите, което означава и използването на сила", каза още австрийският вътрешен министър и предупреди, че тогава ще станем свидетели на подобни снимки както тези от Македония.

"Ако се стигне до струпване на бежанци по границите тогава остава само едно единствено решение - пълно затваряне на границите", предупреди Йохана Микл-Лайтнер. Лидерът на Народната партия, вицеканцлерът Райнхолд Митерленер от своя страна каза, че няма да се използва сила. Йохана Микл-Лайтнер е член на тази партия. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе