Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Пожарите в Гърция започнаха. Ад край Атина

Пожарите в Гърция започнаха. Ад край Атина

Отново летни пожари в Гърция. Огнеборците се борят с огромните пламъци, обхванали две предградия на Атина.

Кметът на едно от тях - "Глифада", показа снимка на запалена подстанция с високо напрежение, откъдето са се разпространили няколко огнища, предаде бТВ.

В квартал "Вула" бяха изгорени и засегнати 20 къщи. Евакуирани са хора от близките домове. Няма информация за ранени. Един пожарникар е откаран в болница с дихателни проблеми.

Силен вятър подклаждал огъня в продължение на няколко часа. По потушаването на огнената стихия работят общо 4 хеликоптера, 171 пожарникари с 56 превозни средства, 5 групи пешеходни пожарникари, както и доброволци.

Гърция е в състояние на тревога тази година, след като миналата страната беше обхваната от няколко пожара на няколко фронта, които продължиха седмици, опожарявайки домове и стотици хиляди акра гори, след най-тежката гореща вълна от десетилетия.

Представители на Европейската комисия обявиха в четвъртък, че повече от 200 пожарникари и оборудване от около шест държави от ЕС ще бъдат разположени в Гърция това лято, за да окажат незабавна помощ при пожари.

Страната има и горчиви спомени от пожара през 2018 г., който обхвана североизточния крайморски град Мати близо до Атина, убивайки 102 души за няколко часа.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе