Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

1100 долара подкрепа, ако си над 21 години

1100 долара подкрепа, ако си над 21 години

Всеки гражданин на Сингапур, навършил 21 години, ще получи от правителството 1600 сингапурски долара, равняващи се на 1100 щатски долара, като подкрепа заради разпространението на коронавируса. Това обяви вицепремиерът и министър на финансите Хен Сви Кит, който представи в парламента следващия пакет от допълнителни мерки.

Третият пакет финансова помощ, наречен „Бюджет за солидарност“, предвижда еднократно плащане в размер на 600 сингапурски долара за този месец. Министърът каза, че "като се вземат предвид предишните социални плащания, всеки гражданин през тази година ще получи 1 600 сингапурски долара".


Премиерът Ли Сян Лун обяви на 3 април въвеждането на допълнителни ограничения във връзка с разпространението на вируса. От 7 април, почти за месец в града-държава всички основни съоръжения, с изключение на тези, които са жизнено необходими, ще бъдат затворени. Сред изключенията са магазини за хранителни стоки, аптеки, градски транспорт и редица други. Обученията в училищата и университетите са спрени. Премиерът призова жителите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо.
Според него засега това е от консултативен характер, но ако ситуацията не се подобри, правителството е готово за по-нататъшно затягане на мерките.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе