Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Зверска смърт на жена шокира Варна

Зверска смърт на жена шокира Варна

Варна. Кървава семейна драма потресе Варна срещу светлия празник Кръстовден. Съпруг уби зверски жена си, а после инсценира, че сам я открил, потопена в кръв в дома им на тихата уличка "Цар Петър I". Навръх петък, 13-и, това беше най-спряганата версия в градската мълва за смъртта на Петя. 45-годишната жена е застреляна от упор с ловна пушка, а след това главата й е размазана до неузнаваемост. Подозренията падат върху 51-годишния й съпруг Георги Балев, който е бивш сумист. Засега обаче полиция и прокуратура нямат категорично становище за смъртта на Петя, която работела като гардеробиерка в градската библиотека "П. Славейков на "Червения площад".

"Продължаваме да работим по три версии - убийство, самоубийство и нещастен случай при боравене с огнестрелно оръжие. Нито една от тях не е изключена", каза за "Стандарт" шефът на прокуратурата във Варна Владимир Чавдаров. На всички съдебни патоанатоми им беше забранено и думичка да не издават за резултатите от направена аутопсия и кое е довело до жестоката смърт. Няма заподозрян и арестуван до момента, водят се разпити, беше категоричен прокурорът.

"Петя е убита, цялата къща е оплискана в кръв", обадил се като обезумял на сестра си съпругът на жертвата Георги вчера сутринта, след като от съдебна медицина и полицията изнесли трупа на жената. Това разказа зет му Милен, който дойде на мястото на трагедията. Той разбрал още, че Жоро звънял като луд късно вечерта в полицейските управления, за да издирва съпругата си. В 2,05 след полунощ е подаден сигнал от него в "Спешна помощ", потвърди зам.-шефката д-р Антония Касабова.

Дошлата дежурна лекарка заварила ужасна гледка. Навсякъде локви от кръв, а сред тях безжизненото тяло на Петя. Съседите са в шок от трагедията. Според тях Георги и Петя са се карали често. Нищо чудно да й е посегнал, предполагат хората. "Понякога се чуваха скандали от къщата, но кой може да си помисли, че тази хубава, миловидна и кротка жена може бъде убита", не можеше да повярва на ушите си известната певица на македонски песни Лили Цветкова, която живее наблизо. Тя разказа,че познава семейството отдавна. Съпругът Георги сега е параджия в Горското. Преди години се хвалил с готварските си способности, бил е майстор в кръчмите по морето. Хоби му са ловът и препарирането на отстреляни птици и животни. Притежава цяла експозиция вкъщи. Жоро Сумиста, както го знаели повечето, е огромен мъж - висок е над 190 см и тежи 150 кила. Семейството има дъщеря на 16 години. Виктория е ученичка в Икономическия техникум. Момичето страда от анорексия и в момента е на системи в болницата. "Отслабна е с 30 кила от една година насам, ребрата й се броят", разказа друга съседка, която е психолог. Петя била много угрижена и водила при нея детето си на сеанси, но те не помогнали. Жената познава майката още от съвсем малка. Тя наследила къщата на дядо си Петър, изключително интелигентен мъж. Петя и семейството й живеели сега в неговия дом. "Сигурно крият смъртта на майка й от Виктория, тя няма да го преживее, беше много привързана", категорична е психоложката и не крие притеснението си, че може да има и втора трагедия в злощастната къща отсреща. Във фаталната нощ никой от съседите не е чул нищо подозрително. В четвъртък жертвата е била на работа в библиотеката, казаха потресени от случилото се колежките й. "Петя работи в отдела от 10 години, беше много трудолюбива, съвестна, никога не е издавала, че има семейни или лични проблеми. В шок сме", призна директорката на културната институция Емилия Милкова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе