Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Зукърбърг: Американското правителство се издъни

Зукърбърг: Американското правителство се издъни

Вашингтон. "Американското правителство не се е справило в балансирането на защитата на гражданите от терористични атаки и техните права нито с обясненията си защо е необходима тази практика", коментира основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг, който обяви мнението си по време на конференцията TechCrunch Disrupt.

"Честно казано, мисля, че правителството се издъни. Издъни се в изясняването на баланса защо са необходими тези програми", коментира Зукърбърг по адрес на програмите за събиране на онлайн информация на американската Агенция за национална сигурност (NSA).

Зукърбърг отново отрича компанията му да е давала директен достъп на правителствени агенции до своите сървъри. Всяко искане за информация се разглежда самостоятелно, пояснява той.

"Моята работа е да гарантирам, че данните, които потребителите качват на сървърите на Facebook, са на сигурно място", допълва Зукърбърг.

Той отправя апел към правителството за повече прозрачност и да разреши на компаниите да публикуват по-конкретни детайли за исканията за данни, които да успокоят хората. В началото на седмицата Facebook се е присъединила и към съдебния иск на Yahoo!, която иска да получи разрешение за публикуване на повече информация, съобщава онлайн изданието The Verge. Според Зукърбърг само по-добрата комуникация ще помогне за подобряване на ситуацията и увеличаване на доверието на хората към властите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе