Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

„Синята зона“ в Силистра ще работи от 1 април

„Синята зона“ в Силистра ще работи от 1 април

От началото на следващия месец в Силистра  отново ще заработи „Синята зона“ за леки автомобили, автобуси до 12 седящи места и товарни автомобили с допустима максимална маса до 3,5 тона. Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов е определил  улиците, по които ще бъдат платените паркоместа, правото на служебен абонамент и преференциалното паркиране на хора с увреждания,  както и санкциите за нарушителите.

  Установени са места за паркиране в работните  дни от 8.30 до 17.30ч. по ул. „Христо Ботев“, ул. „Симеон Велики“ – от кръстовището на ул. „Хаджи Димитър“ до ОББ, по ул. „Добруджа“ – от ОББ до ул. „Петър Вичев“, по ул. „Шар Планина“ – от ул. „Симеон Велики“ до ул. „Хаджи Димитър“, ул. „Партений Павлович“ – от ул. „Д-р Атанас Янков“ до ул. „Симеон Велики“, паркинга на ТП „Български пощи“, ул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Родопи“ и паркинга срещу Търговски дом.

  Гражданите ще могат да паркират на желаното от тях място, ако имат закупен талон или билет от Общинско предприятие „Общински пазари и паркинги“, които са единствените оторизирани да продават такива. Билетите ще се продават от паркинг работник във всеки  от секторите  на  „синята зона“. Срещу сумата от 1 лв. ще може да се използва мястото за 1 час. Другата възможност е на  стойността от  3 лв.,  с тях клиентът   заплаща максималният разрешен престой или това е т.н. дневна карта.   Всички желаещи ще могат да закупят карта за паркиране в „Синя зона“, която ще им осигури всекидневен достъп до паркоместата. Времето, за което ще се използват паркингите в платен режим ще бъде не повече от 3 последователни часа, се посочва още в заповедта на кмета.

 Разбира се, ще е валидна и  услугата   заплащане  с кратко съобщение /SMS/ чрез  мобилен оператор на номер 1386 .  


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе