Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Зимата не си е отишла съвсем

Зимата не си е отишла съвсем

Валежите от дъжд и сняг ще продължат и през деня, съобщиха от Националния институт по хидрология и метеорология към БАН.

Значителни количества на валежа ще има в Рило-Родопската област и на места в Източна България. В югоизточните райони валежите ще са придружени и от гръмотевици. Ще духа умерен вятър предимно от север-северозапад. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 5° и 10°, в Югоизточна България до 14°-15°.

Оранжев код за дъжд е обявен в 12 области на страната - Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Жълт код за сняг и дъжд е обявен в пет области - Враца, Монтана, Ловеч, София-област и София, където времето ще бъде потенциано опасно.

Над Черноморието облачно с валежи дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток, който през деня ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 11-14°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно и в масивите от Западна България ще превалява сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. В Източна Стара планина все още ще духа силен вятър от юг-югозапад, който до края на деня постепенно ще се ориентира от запад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе