Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Журналист: Байдън страда от старческо слабоумие

Журналист: Байдън страда от старческо слабоумие

Според българския журналист Огнян Дъскарев кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън страда от старческо слабоумие, а това може да доведе до заемане на неговата длъжност от подгласничката му в изборите Камала Харис, която е ляв радикал. Дъскарев изрази това мнение в предаването "Неделята на NOVA" по Нова телевизия.

„Америка е дълбоко разделена. Байдън има много сериозен проблем. Той страда от старческо слабоумие. На дебата се представи добре, защото беше натъпкан с лекарства. Ако той бъде избран няма да може да изпълнява своите задължения”, категоричен бе Дъскарев.

„Днес имаше публикации от Тръмп, които показват, че той е в добро състояние. Следващите 72 часа наистина ще са ключови по отношение на медицинската част. По-важно обаче е какво се случва в политиката на САЩ. Два са големите въпроси, които вълнуват хората там. Какви са конституционните измерения, ако президентът изпадне в невъзможност да изпълнява функциите си и как се отразява това на кампанията на Тръмп”, смята юристът Борислав Цеков.

Той добави, че с изключение на два щата, навсякъде в САЩ има мажоритарна система. Това означава, че победителят взима всички гласове в Избирателната колегия. Това била причината и за разминавания в международния вот и Националната колегия.

„Предстоят уникални избори в САЩ. Това ще бъдат избори против и за Тръмп. Байдън е там, защото просто трябва да има опонент”, смята политологът проф. Анна Кръстева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе