Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Избягалият от затвора Пелов живеел в центъра на Ботевград 40 дни под носа на полицията

Избягалият от затвора Пелов живеел в центъра на Ботевград 40 дни под носа на полицията

Продължава разследването на престрелката и убийството в Ботевград. Установено е, че освен застреляният във вторник късно вечерта Владимир Пелов в жилището с експлозивите в Ботевград се е укривал и другият избягал рецидивист от Централния софийски затвор Радослав Колев.

Двамата били в имота допреди около десетина дни. Те се укривали там 40 дни. "Ако това е вярно, нещата стават наистина трагични", заяви ген. Миланов.

В апартамента в блока на бул. „България" в града е намерена раница с експлозиви и граната, информира Нова тв.

Жената, чийто блок в Ботевград вчера бе отцепен от полицията, е на 40 години и се казва Весела. Тя била омъжена за най-добрия приятел на убития снощи Владимир Пелов – Мико, който преди години бил задържан за двойно убийство в ботевградското село Рогозен и се обесил в затвора.

Когато е бил на свобода, Пелов помагал на вдовицата с две деца с пари. Когато избягал от затвора, вероятно е била първият човек, когото потърсил, за да му помага да се крие, гласи версията на запознати ботевградчани, според които Весела може и да не е имала нищо със застреляния Марио Панчев.

Във вторник след 23 часа в центъра на Ботевград, зад музея, беше застрелян Владимир Пелов, избягал от затвора в началото на април. Криминално проявеният Марио Панчев и издирваният опасен рецидивист Владимир Пелов откриват стрелба един срещу друг. Марио Панчев оцелява с куршум в тялото и е настанен в „Пирогов" в тежко състояние.

Основната версия са неуредени финансови отношения. Според техни съграждани пък спорът бил за жена. Панчев свидетелствал срещу него за убийството на двама роми и затова Пелов искал да отмъсти - е друга версия.

Панчев е в много тежко състояние. Властите са разполагали оперативна информация, че от около месец Пелов се намира на територията на Ботевград.

Всеки получен сигнал е бил проверяван. Владимир Пелов е бил с променена външност – с брада, облечен със суитшърт с качулка и шапка. Владимир Пелов избяга заедно със съучастника си Радослав Колев през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната.

А на 2-ри юни в Ботевград бе проведена полицейска акция в търсене на избягалия затворник. Последният сигнал, че Пелов се крие в Ботевград, е подаден преди 3 дни.

Пожелали анонимност източници заявиха, че Владимир Пелов е планирал убийството на Марио Панчев. Избягалият затворник се е съмнявал, че сутеньорът следи близките му и помага на МВР в издирването му. Марио Панчев е спряган за един от основните сутеньори в района на Ботевград.

Предполага се, че Пелов е причаквал Марио, за да го убие. Той пръв открил огън, но Панчев отговорил на стрелбата.

„Пелов е. Успях да сваля качулката" – казал Марио на хората, които се насъбрали след престрелката. Марио Панчев.

Той самият винаги ходел въоръжен. На 20 април, три седмици след бягството на Пелов, Панчев бе задържан на автомагистрала „Хемус" с незаконен пистолет с изтрити номера.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе