Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Три жертви в Норвегия при нападение на автобус (ВИДЕО)

Три жертви в Норвегия при нападение на автобус (ВИДЕО)

Согн ог Фьоране. Трима души са убити при опит на въоръжен с нож мъж да отвлече автобус в западна Норвегия, информира AFP.

Нападателят е задържан от полицията. Става дума за мъж, роден през 1982 г. в южен Судан и живеещ в малката община Аардал близо до мястото на инцидента. Трагедията се е разиграла в провинция Согн ог Фьоране.

Самият нападател има повърхностни порязвания и е хоспитализиран в Берген /вторият по големина град в Норвегия/. За момента не е ясна причината той да намушка до смърт трима души в автобуса, в който не са пътували други хора, според съобщения на полицията.

Трите жертви са шофьорът, един шведски гражданин - и двамата на около 50 години, както и 19-годишно момиче. Заподозреният е бил задържан от изпратените на място пожарникари, тъй като първоначално се е смятало, че се касае за катастрофа. Първият полицейски патрул, който се намирал на 89 км. от мястото на инцидента, пристигнал повече от час след подадения сигнал. Нищо не показва, че нападателят и жертвите са се познавали.

Автобусът осъществявал връзка между планинския район и ски курорт Валдрес и норвежката столица. Първият пристигнал на мястото очевидец се опитал безуспешно заедно с още един човек да отвори вратите. Автобусът бил паднал на една страна, разказва мъжът.

След това те забелязали цветнокож мъж да се движи вътре и помислили, че се опитва да излезе. Едва тогава забелязали окървавения нож в ръцете му и разбрали, че се касае за съвсем друго нещо.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе