Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Първи жертви на коронавируса дадоха Кипър и Румъния

Първи жертви на коронавируса дадоха Кипър и Румъния

Първи смъртен случай на заразен с коронавирус регистрираха в Кипър, съобщава АП.

Здравното министерство на Република Кипър информира, че починалият пациент, чиято възраст не е уточнена, е страдал от дългогодишни проблеми с черния дроб, бъбреците и сърцето. Министерството посочва, че човекът вероятно е бил заразен  от друг носител на вируса в болницата, където се е лекувал от чернодробно заболяване, предава БТА.

По най-нови данни в международно признатата Република Кипър има 84 заразени с новия коронавирус лица. Други 31 случаи са регистрирани в северната част на острова, където е установена признатата досега единствено от Турция Севернокипърска турска република.

Кипър забрани влизането на територията му на всякакви чуждестранни граждани с изключение на тези, които живеят и работят в страната, както и на дипломатите. Наложена е също така 14-дневна забрана на полетите до Кипър от 28 страни, включително Германия, Израел и Великобритания.

Румънското правителство също потвърди в неделя първата смърт на пациент, заразен с коронавирус, предава "Ройтерс".Жертвата е мъж на 67-годишна възраст в терминален стадий на рак.

Според последните данни броят на заразените с коронавирус в Румъния е 367, от които 52 души вече са излекувани.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе