Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

2 670 жени и мъже празнуват имен ден в Силистра

2 670  жени и мъже празнуват имен ден в Силистра

Доростолският митрополит Амвросий ще отслужи празнична служба за Богоявление в катедралния храм "Св. Св. Апостоли Петър и  Павел” в Силистра. След това в литийно шествие силистренци ще се отправят към брега на Дунав. От кораб  във водите на реката ще бъде хвърлен  Богоявленският кръст. Подготвени са награди от митрополията, общината и областната администрация за смелчаците, които ще скочат в Дунав, за да "спасят" Богоявленския кръст. 

Света Божествена литургия и Велик Богоявленски водосвет ще бъдат отслужени днес в храм „Св. Николай“ в Тутракан за християнския празник Богоявление (Йордановден). По традиция Богослуженията започват в 9 ч., а в 10:30 ч. литийното шествие ще се отправи от църквата към брега на Дунав. Там отец Илия Тонков ще хвърли кръста в реката. За смелчаците, които ще го последват, има осигурени награди от община Тутракан.

На Йордановден в община Силистра ще празнуват 2 670  жени и мъже  носещи името Йордан, Йорданка или производните им,  както и  близките до тях Божан и Божана. Йордановците са 1307, а Йорданките са 597.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе