Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Жарко слънце

Жарко слънце

Утре ще преобладава слънчево време. В часовете около и след обяд ще има временни увеличения на облачността над западната половина от страната. На места, главно в планинските райони, краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е от север-североизток, ще е слаб, в източните райони – до умерен. Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°, на места в низините до 37°-38°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Ще духа слаб, до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 30° и 33°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. 

Над планините до обяд ще е слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и до вечерта на места в западните планински масиви ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 17°.

В 20 области на страната е обявен жълт код за високи температури за 7 август. Това сочи справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. 

Областите, за които е в сила кодът са: Силистра, Варна, Добрич, Бургас, Ямбол, Сливен, Шумен, Търговище, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград. 

Времето в тях ще бъде горещо, с максимални температури около и над 35 градуса. Високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Остава повишен рискът за възникване и разпространение на пожари.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе