Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Жълт код за опасно време

Жълт код за опасно време

В 22 области в страната е обявен жълт код за опасно време. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

За 17 области е обявено предупреждение за силен вятър, сняг и поледици. Кодът е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. Хората трябва да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети, както и за наличието на обширни области със сняг и/или лед на пътя.

В 4 области е обявен жълт код за сняг и поледици, това са областите Кюстендил, Перник, София-град и Софийска.

В област Бургас е в сила предупреждение за обилни валежи от дъжд.

В Смолянска област продължава да вали слаб сняг. Въведени са ограничения за движение през проходите Пампорово и Превала всички моторни превозни средства да се движат с вериги. През проходите Превала и Рожен, както и за пътя Батак - Доспат моторните превозни средства с тегло над 12 да се движат без ремаркета и полуремаркета. Пътните настилки в планинската област са заснежени. Температурите са от минус 1 до минус 5 градуса. 


Днес в почти цялата страна ще вали сняг, само на места в Горнотракийската низина и крайните югоизточните райони все още дъжд, но по-късно и там валежът ще се примесва със сняг. Ще се образува снежна покривка. Ще духа умерен, в Източна България до силен вятър от север-североизток, който по-късно ще се ориентира от северозапад. В Североизточна България, Предбалкана и Родопите, където валежите ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания.

За Кърджали и региона максималната температура днес ще бъде 3 градуса.

Пътните настилки са предимно мокри, а по високите и усойни места частично заледени и обработени.
В област Кърджали забрана за движение на товарни коли над 15 тона има по пътя Черноочене-Кърджали. Обходният маршрут е с. Манастир -Горно Войводино-Мост- Чифлик-Кърджали. Забранено е движението на автомобили над 3 тона и половина в участъка Кирково - Маказа. Забрана за тежкотоварни автомобили над 12 тона има  за участъка Зорница - Бели пласт - Стремци - Черноочене - Кърджали. Обходният маршрут е през село Мост.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе