Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Жълт код за дъжд и силен вятър на Острова

Жълт код за дъжд и силен вятър на Острова

Лондон. През следващите няколко дни времето във Великобритания ще бъде лошо, очакват се много силен вятър и дъжд в страната. Предупреждение за опасност от наводнения, застрашаващи живота на хората, е обявено за Югозападна Англия.

Жълт код за силен вятър и проливни дъждове е обявен в Северна Ирландия, западните части на Шотландия и Англия. В тези райони има опасност от наводнения. В Уелс за пореден ден продължават валежите, заради което реката е излязла от бреговете си е предизвикала наводнения в няколко къщи.

Има потенциална възможност ниските крайбрежни райони в Северна Ирландия да бъдат залети от големи вълни, съобщава Нова. Най-вероятно днес нивото на водата на реките ще се повиши, в тази връзка гражданите са предупредени да стоят далече от бреговете.

Необичайните бури, които връхлетяха Острова, са оставили без ток стотици домове. Някои линии на влаковете, които свързват Лондон с други части на Великобритания, не се движат заради наводненията.

7 души са загинали във Великобритания, заради проливните дъждове и предизвиканите от тях наводнения. Това предаде ИТАР-ТАСС.

В Югозападна Англия са потънали мъж и жена, след като неудържим поток от вода ги е завлякъл в открито море, уточниха от британската полиция.Търсят и един гражданин, който е паднал в придошлата река и водата е отнесла тялото му.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе