Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Зеленски окрилен от победата на Байдън

Зеленски окрилен от победата на Байдън

 

Президент на Украйна Володимир Зеленски поздрави Джо Байдън с победата на изборите в САЩ и заяви, че дружбата между страните става „още по-силна“.

"Поздравявам Байдън и Харис! Украйна с оптимизъм гледа към бъдещето на стратегическото партньорство със САЩ“, пише Зеленски.

Заедно с него, идва и нова порция от европейски поздравления за Байдън и Харис в последния час.

Президентът на Италия Серджо Матарела заяви, че американският народ е избрал Байдън, за да оглавява страната „в извънредно сложен за целия свят момент“ и изрази надежда, че отношенията на двете държави като евроатлянтически партньори ще се засилят.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също поздрави Байдън като заяви, че го познава като „решителен защитник на Алианса“.

Нужна ни е тази колективна сила, която ще ни позволи да се справим с мнобройните предизвикателства – „по-напористата Русия, междунаридният тероризъм, кибер и ракетна заплаха, изменение на глобалния баланс във връзка с ръста на Китай“, пише Столтенберг.

Поздравления получи Байдън още от австрийския канцлер Себастиян Курц, президентът на Египет, испанския премиер Педро Санчес, министър-председателят на Исландия и президента на Литва.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе