Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Die Zeit: 290 хил. нерегистрирани мигранти има в Германия

Die Zeit: 290 хил. нерегистрирани мигранти има в Германия

В Германия има около 290 хил. нерегистрирани мигранти, пише националният ежедневник Die Zeit, позовавайки се на оценки на Федералната служба за миграцията и бежанците.

Новият ръководител на ФСМБ Франк-Юрген Вайзе разкритикува ситуацията и призова за по-голяма прозрачност при управлението на потока от чужденци, който навлиза в страната. Въпреки временното възстановяване на стационарния контрол по границите към днешна дата все още не е ясно какъв точно е броят на мигрантите, които са пристигнали в Германия през последните месеци, пише "Фокус".

Миграционните служби не са в състояние да се справят с обработката на молбите, постъпили от лицата, кандидатстващи за хуманитарен статут. Сред основните проблеми, които затрудняват процедурите, е липсата на документи за самоличност на лицата, търсещи убежище: повече от една трета от тях нямат паспорти. За да бъде ускорен процесът на регистрация, Вайзе възнамерява да увеличи персонала в службата. Федералният министър на вътрешните работи Томас де Мезиер подкрепи предложението и обеща да преговаря с министерството на финансите. Усилията на властите ще бъдат насочени и към бързото насочване на бежанците към пазара на труда, за да бъдат спестени разходите по издръжката им. Остава открит въпросът обаче как големият приток на бежанци ще се отрази на безработицата в страната.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе