Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Зимата завладя цялата страна, но пътищата са проходими

Зимата завладя цялата страна, но пътищата са проходими

Снеговалежът и вятърът усложниха пътната обстановка в североизточна България. Най- тежка е ситуацията в Силистренска област. Проходими са пътищата между големите населени места и главните пътни направления. Ограничава се движението на товарни автомобили. Възстановяват се аварии в електропреносната и ВиК мрежата.

В 5 силистренски общини - Тутракан, Главиница, Дулово, Ситово и Кайнарджа училищата затварят до сряда включително. В община Алфатар учениците няма да учат в понеделник и вторник. Все още има непроходими участъци между по-малките села.  В късния следобед беше възстановено електрозахранването във всички села на областта. В повечето райони на град Силистра кварталните улици не са почистени. Граждани сигнализираха за труднопроходими участъци и липса на хляб в магазините.

В Разградско снеговалежът е със средна интензивност, пътищата са обработени, проходими при зимни условия. Видимостта е ограничена до 150 - 200 метра заради снега.

В Русенско снеговалежът е намалял. По пътя Русе - Бяла товарните автомобили трябва да се движат с вериги. Забранен за камиони над 10 тона е пътят за Силистра, останалите пътища в района са проходими.

В Старозагорска област вали сняг, навсякъде температурите са минусови, в Стара Загора духа силен вятър. Движението и през прохода Шипка, и през прохода на Републиката е без ограничения, забрана има само за тежкотоварни автомобили над 10 тона. От Областното пътно управление съобщиха, че ТИР-овете се отбиват за пренощуване на определени места, заради забраната за преминаване през Дунав мост. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе