Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Турция затяга сигурността след кървавия атентат

Турция затяга сигурността след кървавия атентат

Турция затяга мерките за сигурност след кървавия атентат от сряда вечер. Страната ще използва без колебание правото си на законна отбрана, каза снощи премиерът Реджеп Ердоган.

По-рано вицепремиерът на страната Нуман Куртулмуш изтъкна, че властите ще разкрият кой стои зад взрива и той ще си понесе последствията.

Все още никой не е поел отговорност за взрива. Това е първият атентат с кола бомба в Анкара. Турските медии обаче съобщават доста оскъдна информация за случилото се. 

Отмениха съвещанието в Брюксел за мигрантската криза заради атентата в Анкара. Лидерите на 11 европейски страни, сред които френският президент Франсоа Оланд, трябваше да се срещнат в четвъртък, часове преди срещата на върха на ЕС, по инициатива на германския канцлер Ангела Меркел и австрийския й колега Вернер Файман.

Припомняме, че взривът избухна в центъра на Анкара- малко след 18,30 часа вчера. Най-малко 28 души загинаха, а други 61 бяха ранени след като кола бомба избухна в близост до конвой с автомобили, превозващ военнослужещи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе