Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

САЩ засилва военните си ресурси в Черно море

САЩ засилва военните си ресурси в Черно море

Вашингтон. Американските военноморски сили ще удължат престоя на миноносеца "Тръкстън" в Черно море и ще изпратят допълнителни ресурси в региона, предаде РИА Новости. Корабът взе участие в учения заедно с български и румънски военноморски части и трябваше да се прибере в Средиземно море. Това е съобщил представителят на Белия дом Джош Ърнест, като е допълнил, че шест изтребителя F-15 са изпратени допълнително в района на Балтийско море, а още дузина F-16 са пристигнали в Полша, за да подпомогнат полските ВВС по патрулиране на въздушното пространство на страната. Ърнест не е уточнил какви допълнителни ресурси ще бъдат изпратени в Черно море.

В сряда беше съобщено, че американските сили за бързо реагиране в Европа ще бъдат подсилени с още 175 морски пехотинци и така общият им числен състав ще достигне 675 души.

САЩ са поискали от Румъния да увеличат броя на своите военнослужещи в румънската авиобаза "Михаил Когълничану",  разположена в Източна Румъния в близост до Украйна. Кум момента в базата има 1000 американски войници, Пентагонът иска да разположи още 600, както и допълнителна авиационна техника.

Официалното становище на американските е, че действията им не са свързани със ситуацията в Украйна, а са планирани от по-рано и имат за цел реакция на евентуални кризи в Северна Африка.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе