Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Съвместно заседание на правителствата на България и Румъния в „Евксиноград“

Съвместно заседание на правителствата на България и Румъния в „Евксиноград“

Българското и румънското правителство ще проведат съвместно заседание в резиденция "Евксиноград" край Варна. В края на общото заседание ще бъдат подписани двустранни документи в областта на транспорта, енергетиката, труда и социалната политика, вътрешните работи и икономиката.

Преди това премиерите Бойко Борисов и Михай Тудосе ще открият новия граничен контролно-пропускателен пункт „Кайнарджа-Липница“. Граничният пункт край Силистра ще бъде контролиран от българските и румънските гранични полицейски органи, съгласно регламент на Европейския парламент. Преминаващите ще бъдат спирани само веднъж. В съответствие с Кодекса на шенгенските граници, шосейният граничен преход е изграден на румънска територия.

След съвместното заседание премиерът Борисов ще бъде домакин на четиристранна среща с колегите си от Гърция и Румъния - Алексис Ципрас и Михай Тудосе, и с президента на Сърбия - АлександърВучич. Четиримата ще обсъдят развитието на общи инфраструктурни проекти,предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС,както и актуални въпроси,свързани със сигурността и стабилността в Европа.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе