Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Започна авиационният фестивал "Криле за всички"

Започна авиационният фестивал

На летателната площадка край Плевенското село Бохот започна 12-я авиационен фестивал "Криле за всички". Любители на леката и спортната авиация ще направят демонстрации със различни видове леки и ултра леки самолети, мотопланери и мотоделтапланери.

В авиошоуто участват собственици на малки самолети и различна по вид летателна техника от София, Варна, Бургас, Ловеч, Силистра. Според председателятна авиационното сдружение "Криле" в Плевен Илиян Иванов, организаторите си поставят две цели: "Намаляха пилотите. Минаха в пенсионна възраст и от износител на пилоти, в България ще се наложи един прекрасен ден да се внасят и заради това, популяризирайки чрез авиофестивал "Криле" във всички летенето като такова, ние популяризираме и учебния център. И хората, идвайки да видят пилотите и въздухоплавателните средства, имат възможност да се запознаят и със самите етапи, които трябва да извървят, за да станат един ден пилоти".

Същевременно на летището в Долна Митрополия военни пилоти и курсанти ще демонстрират сложен пилотаж със самолетите "Пилатос" и ЕЛ-39. Днес в учебната авиационна база "Георги Бенковски" е обявен ден на отворените врати.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе