Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

СТУДЪТ ЗАЛЯ И ЕВРОПА: Сняг затвори Колизеума

СТУДЪТ ЗАЛЯ И ЕВРОПА: Сняг затвори Колизеума

Най-известният паметник на Рим и всички училища в града бяха затворени вчера, след като падна първият сняг от 2012 г., съобщи ДПА.

Колизеумът - най-посещаваният туристически обект в Италия, беше затворен наред с намиращия се наблизо Римски форум и Палатинския хълм, а властите призоваха хората да не излизат от домовете си, ако не се налага. В резултат улиците бяха необичайно тихи, а хората снимаха необикновената метеорологична обстановка. Снегът засегна градския транспорт в столицата и наруши движението на влаковете. Властите и католически благотворителни организации оставиха отворени през нощта срещу понеделник няколко черкви, метростанции и жп гари, където да могат да се подслонят бездомници.

Сняг и студ скова и Балканите. Голяма част от училищата в Северна Гърция бяха затворени вчера, децата ще бъдат в принудителна ваканция и днес. Хората бяха призовани да излизат навън добре облечени. Мобилизирани са сили за почистването на основните пътни артерии.

Затворени бяха и училищата в румънската столица Букурещ. Температурите бяха около минус 10 градуса, но с ледения вятър се усещаха като минус 20. Властите предупреждават и за обилни снеговалежи. Лошото време се очаква да се задържи до края на седмицата.

В Македония само в неделя снежната покривка достигна над 80 см в района на Маврово, където термометрите паднаха до минус 11 градуса. В тази част на страната е забранено движението на тежкотоварни автомобили. Охрид е единственият град в Македония, където вчера сутринта не валеше сняг.

Черногорските синоптици пък съобщават, че в Жабляк снежната покривка е 97 см. Сняг вали и в столицата Подгорица, както и в градовете Цетине, Колшин, Шавник, Рожай, Бйело Поле и др.

В Хърватия бе обявен жълт код. Снежната покривка в Завижан достигна 2,32 м., в Делнице - 1,49 м., а край Плитвишките езера - 1,15 м.

В Бйелашница в Босна и Херцеговина снежната покривка вече е почти 2 метра. Термометрите паднаха до минус 16 градуса в Хан Пйесак и минус в Тузла в нощта срещу понеделник.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе