Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Започнаха залози за следващото убито животно в Копенхаген

Започнаха залози за следващото убито животно в Копенхаген

Дъблин. Ирландската букмейкърска компания Paddy Power откри залагания, кое ще бъде следващото убито животно в зоопарка в Копенхаген, след като умъртвяването на четири лъва и един жираф предизвикаха недоволство по целия свят.

С най-големи шансове е оценена зебра с 5/1, следвана от антилопа с 6/1 и полярна мечка с 8/1. Доста по-назад е тигър с 14/1, а с най-малки шансове е слонът с 40/1.

Компанията обяснява, че е открила залозите, за да може гражданите да привлекат вниманието на зоопарка.

Paddy Power твърди още, че е предлагала да откупи четирите здрави лъва, но търговският директор на парка отговорил, че „не може да приеме офертата им насериозно". Те са щели да бъдат в центъра на кампанията на букмейкърите за Световното първенство.

Преди това те са предлагали решение и за умъртвения жираф Мариус – да бъде преместен в Ирландия, където „да започне нов живот" като състезателен жираф в „първото в света състезание за жирафи", но и това предложение е било отхвърлено.

Мариус беше застрелян в зоопарка пред очите на посетителите и децата, след което беше разфасован и даден за храна на лъвовете. Обяснението беше, че иначе може да попадне в кръвосмешение, а по генетични причини не можело да му бъде намерено място в друг зоопарк.

Четирите лъва пък бяха убити поради пристигането на нов лъв, който може да изяде двете малки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе