Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Променят закони в Кипър заради прегазената Нелина

Променят закони в Кипър заради прегазената Нелина

Законови промени, с които да се гарантира засилен контрол над продължаването на срока на шофьорските книжки за водачи над 65-годишна възраст, поискаха медиите в Кипър след ужасната трагедия с 10-годишното българско дете, прегазено на зебра вчера.

ВИЖ ОЩЕ: 10-годишно българче прегазено на зебра в Кипър

Трагедията се е разиграла в град Пафос около 14,30 часа в петък, когато Нелина Факлиска пресичала на зебрата на бул. "Тасос Пападопулос" на връщане от училище. Детето е било блъснато пред очите на дядо му. Нелина веднага била  откарана в болница, където въпреки усилията на лекарите починала.

Зад волана на леката кола е била 70-годишна кипърка, която също е изпаднала в шоково състояние след инцидента, съобщиха местните медии.

Според сайта evropakipr.com министърът на образованието на Кипър Хамбяурис е отишъл още вчера в училището на детето, за да изкаже съболезнования на семейството на Нелина и на 8-годишното братче на загиналото момиченце.

Министърът разпоредил психолози в понеделник да посетят класа на Нелина в 12-то основно училище "Пефкиос Георгиядис", за да говорят със съучениците й, писа БЛИЦ.

Нелина е родена в българско семейство в Кипър, което от години живее на острова. Полицията разследва обстоятелствата, довели до трагедията. От Външно коментираха, че работят по случая.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе