Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Мей заговори за своята оставка

Мей заговори за своята оставка

Анализаторите не вярват на думите й

Премиер-министърът на Великобритания Тереза Мей ще си подаде оставката, ако парламентът одобри предложената от нейния кабинет сделка за излизане на страната от Евросъюза. За това съобщава в туитър политическият наблюдател на ITV канала Робърт Петерсон.

По негови данни Мей е заявила на министрите, подкрепящи Брекзит, че ще си подаде оставката, но допълнителните си условия не е съобщила. Петерсон смята, че не трябва да се вярва на думите й.

На 25 март изданието The Sun призова премиер-министъра да напусне поста си. Станало е и известно че някои министри във Великобритания са се договорили да свалят от поста действащия премиер-министър. Заговорниците очакват до 10 дни Мей да си подаде оставката.

Лидерите на страните от ЕС ще отложат Брекзит до 22 май, ако британският парламент одобри сделката с ЕС. В противен случай процедурата ще започне на 12 април. Официално кралството трябва да напусне ЕС на 29 март, но политиците му не могат да направят компромис за това кога и дали страната въобще трябва да излезе от съюза. Предложението на Мей по сделката два пъти е отклонявано от парламента, което доведе и до правителствена криза.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе