Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Теми и заглавия от варненските вестници на 19.02.2015

Теми и заглавия от варненските вестници на 19.02.2015

Пуснаха водата от язоври Камчия, пише вестник Черно море. Засега се подават по-малки количества заради процедурата по промиване на деривацията Китка-Варна. Днес ще бъде захранен и централния водопровод на Бяла.

С държавни пари предотвратяват нови бедствия във Варна. Това пише във водещо заглавие вестник Черно море. Става въпрос за част от 28-те милиона лева, които отпуска Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. Средствата ще се използват предимно за възстановяване на разрушената инфраструктура. Вестник Черно море съобщава и за започналия ремонт на тротоарите във Варна.

Обезщетяват варненски фермери за унищожени площи, четем още в Черно море. Одобрени за подпомагане са над 200 000 дка, пропаднали във Варненско през стопанската 2013-2014 година. Средствата са в размер на 6 млн. лева и ще бъдат получени от земеделските стопани по Държавната схема за компенсиране на земеделски производители с напълно пропаднала реколта заради неблагоприятните климатични условия.

Община Варна бди за строителство в Морската, но не вижда вилата на Сталийски, отбелязва вестник Народно дело. „Протестът на Варна диша, някак си леко пренебрегна това посегателство върху любимия варненски парк, за сметка на проекта на зърнени храни-Силистра”, четем още в публикацията. „Общината направи същото - провери само единия обект, като удобно затвори очи за този на Сталийски.” „С една ноздра ли диша Варна, с едно око ли гледа кметът” е въпросът, който поставя публикацията.

Почти седмица няма кой да прибере боклуците, събрани при почистване на плажната ивица от страна на концесионера, след последните обилни валежи от началото на февруари. Това пише вестник Народно дело под снимка, озаглавена „На склад”. Извозването на отпадъци от крайбрежната алея на Варна е задължение на общината, която прехвърля топката към държавата, която е собственик на земята.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе