Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

13 загинали при руски удар по болница в Сирия

13 загинали при руски удар по болница в Сирия

Най-малко 13 души са загинали при руски въздушен удар по селска болница в Северозападна Сирия, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от АФП. Болницата се намира в село Сармин, провинция Идлиб. Сред жертвите има физиотерапевт, пазач и член на гражданска защита, посочва Центърът.

На болницата са причинени големи щети, каза за агенцията служителка на Сирийско-американското лекарско дружество, която ръководи здравното заведение. Служителката пожела да запази анонимност и не уточни дали ударите са нанесени от руски самолети. Руското министерство на отбраната съобщи вчера за извършени удари над Сармин, но не спомена болницата.

В огласено в последните седмици комюнике Сирийско-американското лекарско дружество съобщи, че при въздушни удари е била улучена една от болниците му в провинция Хама, при което са били причинени тежки поражения на сградата и са били ранени служители на дружеството. Сирийският журналист и активист Маамун ал Хатиб пък наскоро каза за АФП, че руски въздушни удари са поразили две болници в провинция Алепо. "Това е информационна димка", коментира говорителката на руското външно министерство. "Изобретателността на медиите е възхитителна. Обръщам внимание, че те се позовават на Сирийската обсерватория по правата на човека, която е базирана в Лондон. А както знаем, от Лондон е "много удобно" да се обяснява какво става в Сирия, без да си на място и без възможност да събираш информация на терен", уточни Мария Захарова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе