Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Зафиров в Ереван с президента на Карнеги

Зафиров в Ереван с президента на Карнеги

Депутатът от БСП Атанас Зафиров ще присъства тази вечер на специалната закрита церемония по наградата Aurora Prize for Awakening Humanity, която ще се връчва ежегодно в Ереван, Армения. Призът е учреден от президента на Корпорация Карнеги, Ню Йорк - Вартан Грегорян. "Вчера Джордж Клуни се върна специално от подиума, за да помогне на Грегорян да се качи. Тази награда е в чест на арменската девойка Аврора Мардиганян, оцеляла по чудо от геноцида", написа Зафиров във Фейсбук.

На церемонията ще присъстват още нобеловия лауреат Ели Визел, Оскар Ариас - нобелов лауреат за мир и бивш президент на Коста рика, Ширин Ебади - иранска юристка и нобелов лауреат , експрезидента на Ирландия Мери Робинсън - бивш Върховен комисар на Организацията на обединените нации, бившия външен министър на Австралия и почетен Президент на Международната кризисна група Гарет Евънс, правозащитника Хина Джилани - специален представител на генералния секретар на ООН и Джордж Клуни. "За мен ще бъде изключителна чест днес да бъда с тези хора! По лична покана на Председателя на Националното събрание на Р.Армения Галуст Саакян и министърът на Външните работи Эдвард Налбандян, имам честта да се включа в Глобалния форум „Срещу престъплението геноцид" в Спортно-концертния комплекс в парка Цицернакаберд в Ереван", написа още Зафиров в социалната мрежа. Ден по-рано Зафиров публикува и селфи с Джордж Клуни в профила си във Фейсбук.

   

Панелисти на форума са Дейвид Игнатиус - световно известен журналист и писател на романи -бестселъри , редактор на "Вашингтон пост", Джордж Клуни - холивудски актьор и основател на множество благотворителни организации, Андрю Вилфорд - професор и декан на Департамента по социология и криминология в Университета Манитоба, Канада а също така председател на Международната асоциация на изследователите на геноцида, Вартан Грегорян - Президент на фондация"Карнеги" Ню Йорк, Джо Верховен - съдия в международния съд на ООН, много професори от водещи университети в САЩ, Великобритания, Германия, Швеция, Канада и Италия.

В рамките на визитата си като председател на парламентарната група за приятелство с Армения Зафиров ще има и работна среща с Артак Закарян – председателят на Комисията по външна политика към НС и съпредседател на Глобалния форум. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе