Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Заев: Борисов ми е приятел, виновна е Захариева

Заев: Борисов ми е приятел, виновна е Захариева

 

Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев излезе с остър коментар за последната среща между външните министри на страните в София, съобщи bTV. В петък стана ясно, че Екатерина Захариева е посочила изпълнението на Договора за добросъседство като условие за напредъка на Северна Македония по пътя ѝ към ЕС.

„Това, което е предложено не е нито добросъседство, нито е братство, а най-малко е европейско. И ако това остане така, трябва да подготвим нашия македонски народ, че може да не започне първата междуправителствена конференция, която очакваме през декември“, заяви македонският премиер.

Той заяви, че разговорите между министъра на външните работи Буяр Османи и премиера Бойко Борисов са били добри. Той е „мой приятел и брат“, вярвам, че ще намерим решение, за да върви Северна Македония по своя европейския път, каза още Заев.

„Нашата мечта е Европа, която признава и зачита напълно правото на самоопределение. Ние сме македонци, които говорят македонски език и вярвам, че такива ценности ще бъдат признати и от страна на нашите съседи”, подчерта Зоран Заев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе