Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Задействат антитерористичен план в Рим

Задействат антитерористичен план в Рим

От днес влиза в сила антитерористичен план за Рим, във връзка юбилейната година на милосърдието оповестена от папа Франциск.

Началото на юбилейната година е 8 декември, но завишените мерки за сигурност влизат в сила две седмици по-рано. Те бяха представени от началника на полицията на Рим Николо Данджело. Включват участието на над 2000 души от силите на реда и военните. Ще има специален контрол в обществения транспорт, на ж.п гарите, летищата, завишено е видеонаблюдението и на патрулите в града.

На подстъпите към площад „Св.Петър" ще се монтират 30 метални детектора. Същата процедура предстои и на Колизеума и близките до него исторически паметници, пише БНР.

Строг контрол е предвиден при футболните срещи и на стадионите както и на обичайния вечерен културен живот от спектакли и концерти. Префектът на Рим Франко Габриели уточни, че е готов и план срещу евентуално бактериологично и химическо оръжие. Въздушното пространство над италианската столица се затваря. Юбилейната година на милосърдието приключва на 20-ти ноември догодина.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе