Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

33-ма задържани след спецакцията на границата

33-ма задържани след спецакцията на границата

Тридесет и трима митничари са задържани при акция днес 

Тридесет и трима души са арестувани при специалицираната акция на прокуратурата, ДАНС, МВР Хасково и ГДБОП. Това съобщиха току-що представители на специализираната прокуратура. Акцията започна рано сутринта в 8 часа и приключи буквално преди минути. Задържаните митничари са от различни смени. Сред тях има както от нощната смяна, така и от сутришната. Някои от тях са задържани в момент в който са разпределяли подкупите. 95 процента от арестуваните от тях са с дълъг стаж, уточниха от специализираната прокуратура. Подкупите които те са взимали са били на различни трасета, от шофьори на автобуси, на тирове, както и от водачи на леки автомобили. Парите са взимани, за да не бъдат проверявани тези превозни средства. Намек от прокуратурата сочи към това, че схемата е действала, за да се пропускат през страната акцизни стоки.

При претърсването в домовете и личните автомобили на служителите в Свиленград, Димитровград, Хасково, Любимец и села в Хасковска област е открита обща сума в различна валута на стойност около 100 000 хил лева.

За момента все още се анализира акцията и тепърва ще се прецени дали задържаните тридесет и трима митнически служители ще бъдат арестувани за 72 часа. От специализираната прокуратура посочиха, че обвиненията които ще бъдат повдигнати по най-голма вероятност ще за организирана престъпна група и затова мярките за неотклонение ще се гледат в София. Престъпната схема е разработвана половин година.  

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе