Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Петима задържани след акция срещу битовата престъпност

Петима задържани след акция срещу битовата престъпност

При операция на МВР срещу битовата престъпност във видинското Арчар са били задържани петима души. Образувани са пет досъдебни производства и пет преписки. Акцията е проведена на 19 февруари от 9 до 18 часа. В нея са участвали служители на РУ-Видин, участък „Арчар“, Пътна полиция-Видин и Зоналното жандармерийско управление-Монтана под надзора на Окръжна прокуратура-Видин.

По време на операцията са проверени 193 лица, от които 20 от криминалния контингент, и 142 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения са съставени 22 акта и 14 фиша. Образувани са пет досъдебни производства и пет преписки. Две от досъдебните производства са по чл. 278 от Наказателния кодекс (незаконно държане на културно-исторически ценности), а три – по чл. 234 от Наказателния кодекс (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол). Заведени са четири преписки по чл. 235 (съхранение на незаконно добита дървесина) и една по чл. 234 от Наказателния кодекс.
С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани петима местни жители.

Разследващите са иззели част от античен каменен корниз, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред, четири антични монети и металотърсач, 9 кубика дърва без контролна горска марка и документи за произход, както и нарязан тютюн без бандерол.

На работна среща с кмета на Арчар Боряна Георгиева, в която участваха началникът на РУ-Видин, началникът на полицейския участък в селото и ръководни служители на охранителна и криминална полиция на ОДМВР-Видин, бе подчертано доброто взаимодействие и постоянна комуникация между полицията и кметството, бяха очертани и допълнителни мерки, които да гарантират повече сигурност на местното население.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе