Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Задържан е внукът за убийството в Шумен

Задържан е внукът за убийството в Шумен

Полицията в Шумен е задържала във вторник мъж, по подозрение, че е убил 68-годишната Янка Атанасова и 75-годишния Георги Атанасов във вилната зона на града в понеделник, съобщи източник от средите на адвокатската колегия в града. За момента няма официално съобщение на полицията и прокуратурата. Според неофициална информация задържаният е внукът на убитите старци.

Полицията и прокуратурата бяха лаконични в първото си изявление пред медиите часове след убийството. На местопрестъплението бяха директорът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева, като и двамата се задоволиха с "бюлетинно" изявление, което прокурор Георгиева обоснова със следствената тайна.

 Предполага се, че старците са удряни по главата с твърд предмет, най-вероятно сатър, който обаче в първите часове след престъплението още не беше открит.

Все още липсват подробности за хода на оперативните действия, които е извършила полицията в последните 48 часа, но според запознати, полицаи, ангажирани със случая дори не се прибирали по домовете си да дремнат.

Още в самото начало са разпитани лица, които можело да имат съпричастност към убийството, в това число и приятел на Янка. Станало ясно, че във фамилията има дрязги за имоти, което насочило разследващите към хипотезата, че имотни спорове може да са в дъното на убийството.

Оказало се, че Янка се озовала във вилата "на пожар", тъй като не носела със себе си нито лични документи, нито чанта, нито телефон. Според запознати Янка и Георги се озовали в имота поотделно един след друг и били закарани на място с кола от техния внук.

Залъгал ги, че нещо става на вилата и трябва да идат дотам спешно. Пред полицаите обаче внукът се опитал да натопи за убийството баща си, зетя на Атанасови.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе