Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Има задържан за разстрела в Слънчев бряг

Има задържан за разстрела в Слънчев бряг

Задържаният за жестокия разстрел в Слънчев бряг снощи е 37-годишен, съобщи на извънреден брифинг в Несебър главният секретар на МВР Младен Маринов. Мъжът е направил опит да избяга през границата ни с Турция. "Имаме загинал мъж на 54 години и пострадало момиче на 22 години, което е в тежко състояние в болницата в Бургас. След бърз анализ и провеждане на оперативно-издирвателни действия извършителят беше задържан в опит да премине границата (с Турция) на ГКПП "Лесово", каза Маринов.

По първоначални данни мотивът за убийството е ревност. Снощи след 21 ч. бе застрелян в Мерцедеса му 55-годишния собственик на игрални зали Коста Николов с прякор "Миджурина", роден в Нова Загора. Тежко ранена след изстрел в главата бе и приятелката му Симона, 22-годишна.

"Най-вероятно има чувства към нея", каза главният секретар за мотива му да стреля по младата жена и бизнесмена. По думите му, убиецът и девойката се познават от около месец. Убийството е извършено съвсем хладнокръвно, с особена жестокост към жертвите, каза Младен Маринов.

Държавното обвинение ще иска постоянен арест за извършителя на тежкото престъпление, извършено с особена жестокост. Ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство.Това каза по време на брифинг административният ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас Георги Чинев. "Тепърва предстои аутопсията на убития, която ще ни даде точна информация с колко изстрела е настъпила смъртта", добави Чинев.

Той обясни, че извършителят на убийството последователно е стрелял първо в бизнесмена и после в младата жена, която е седяла до него и уточни, че колата не е била в движение по време на стрелбата. От думите му стана ясно, че извършителят на убийството е работил в Слънчев бряг.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе