Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Задържаха телефонен измамник с 4000 лв. под камък

Задържаха телефонен измамник с 4000 лв. под камък

Велико Търново. Полицията спипа телефонен измамник, който измъкна 4000 лева от 77-годишна жена. Жертвата от Горна Оряховица беше измамена в понеделник по схемата "пари за операция на близък". Разследващите са действали по горещи следи и са задържали 43-годишния извършител от русенското село Ветово до табелата на село Куцина, докато взема парите, оставени под камък. Съдружникът му бил инструктиран да ги остави точно там.

Мъжът е криминално проявен и осъждан за измами. Наложена му е мярка за неотклонение подписка. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност и установяване на съучастниците му продължава.

Измамникът се обадил на възрастната жена и се представил за д-р Илиев от горнооряховската болница. Обяснил, че синът й е претърпял произшествие и си е счупил крака. Трябвало спешно да му се направи операция, за която трябва да се плати. Мнимият доктор поискал 7000 лева, но жената обяснила, че не разполага с толкова пари. И тогава той се съгласил да направи „интервенцията" срещу част от сумата. Малко по-късно пред дома на жената пристигнал непознат мъж, който обяснил, че е изпратен от д-р Илиев. Бабата му дала 4000 лева в плик и мъжът се изпарил. По-късно разтревожената майка се обадила на сина си и разбрала, че е измамена.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе