Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Задържаха сина на царя на халвата

Задържаха сина на царя на халвата

Синът на убития производител на ябланска халва Иван Христов е задържан за 72 часа в понеделник вечерта, съобщиха от Окръжна прокуратура-Ловеч. 23-годишният Виктор Иванов е обвинен за разстрела на баща му. Според прокуратурата на 25 февруари той умишлено е застрелял Христов в главата със законно притежаваната си ловна пушка. Оръжието е намерено и иззето.

Тялото на 47-годишния собственик на най-голямата фирма за локум и ябланска халва "Богати" Иван Христов бе открито от по-големия му брат в къщата му в с. Добревци в неделя след обед. Хора от селото разказват, че бизнесменът имал любовница, която не криел от семейството си. Наскоро дори се изнесъл да живее в къща, съседна на тази, в която живеят съпругата, сина и 12-годишната му дъщеря. В тази нова къща е бил убит. Комшии коментират, че конфликтът между баща и син е избухнал именно заради другата жена.

Окръжна прокуратура-Ловеч съобщи, че ще поиска от къса постоянното оставане на Виктор в ареста. За умишлено убийство законът предвижд от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотна присъда без право на замяна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе