Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Задържаха руски учен за убийство на жена

Задържаха руски учен за убийство на жена

Професор Олег Соколов, известен историк, един от основателите на военноисторическото възстановително движение в Русия.е арестуван в Санкт Петербург  Той е заподозрян за убийството на жена, съобщи Главното следствено управление.

Според разследващите сутринта на 9 ноември той е бил задържан на крайбрежна улица, като е изведен от река Мойка, а в раницата му са открити две женски ръце и пистолет. Тялото на жената е отрито в дома му, предоха ТАСС. Според някои медии става дума за негова студентка, а според други публикации - за негова роднина.

Олег Соколов е роден през 1956 г. в Ленинград. Той е доцент в катедрата по нова и съвременна история на Държавния университет в Санкт Петербург, автор е на поредица от монографии за дейността на въоръжените сили на Франция от времето на Наполеон. През 2003 г. президентът на Франция Жак Ширак подписва указ, с който награждава Соколов с Ордена на Почетния легион за големия му принос в изучаването и популяризирането на историята на Франция и нейната армия, допълва vesti.bg.

През 1976 г. Соколов основава първата военноисторическа възстановителна група в Съветския съюз, която е основата на цялото модерно движение на военноисторическото възстановяване в Русия. През 2006 г. под ръководството на Соколов се създава Всеруското военноисторическо социално движение, което обединява военноисторическите клубове на 52 региона на страната.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе