Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Задържаха холандец-педофил в Стара Загора

Задържаха холандец-педофил в Стара Загора

Стара Загора. Срещу холандски гражданин е повдигнато обвинение за блудствени действия с малолетни, съобщи говорителят на районната прокуратура Виктория Димитрова.

Андреас Хеере Ватенаар, на 46 години, е бил задържан в луксозен старозагорски хотел в събота вечерта в компанията на две малолетни момчета. Той е наел самостоятелна стая още на 2 януари.

Според разследващите холандецът е идвал и друг път в България. По неофицилна инфорция хлапетата, който му правели компания, били от старозагорски дом за деца, лишени от родителски грижи. При ареста на холандеца е била иззет лаптоп с над 1 терабайт записана информация.

В момента криминалистите изяснявали дали има файлове с порнографско съдържание. Предполога се, че педофилът е искал да заснеме порносцени с момчетата или видеоклипове за чуждестранни порносайтове. Полицията обаче е реагирала веднага на сигнала на бдителен гражданин и е осуетила плановете му.

Старозагорският районен съд уважи искането на прокуратурата и на заседанието си в сряда остави за постоянно в ареста холандският педофил. Освен реалната опасност да се укрие и да извърши друго престъплние, магистратите изтъкнаха и факта, че Андреас Ватенаар вече е бил осъждан в Холандия за сексуални посегателства срещу малолетни.

За ареста на холандския гражданин вече били уведомени отдел "Консулски" на МВР и холандското посолство у нас. Адвокатът на обвиняемия холандец съобщи, че неговият клииент твърдял че не е извръшили нищо лошо и настоявал да бъде съден в Холандия. Като страна-членка на България и Холандия имат съдебна спогодоба за подобна практика, но единствен съдът можел да реши къде дъ бъде съден Андреас Ватенаар.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе