Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Зачестяват телефонните измами в Силистра

Зачестяват телефонните измами в Силистра

По празниците зачестиха телефонните измами в Силистра и района. За по-малко от 10 дни двама пенсионери са били излъгани с големи суми.

81-годишна жена от Тутракан се е разделила с 4 000 лева, след като била излъгана по телефона, че нейна роднина е в беда. Жената е предала парите на непознато лице и малко по-късно разбрала, че е измамена. По същата схема 84-годишен силистренец е излъгана с 12 000 лева след телефонно обаждане от мъж, който се представил за лекар. Мнимият медик обяснил на стареца, че дъщеря му е в кома след катастрофа и трябват пари за да бъде транспортирана с хеликоптер за лечение в София. Измамникът поискал 15 000 лева, но възрастният мъж разполагал с 12 000. Пенсионерът разбрал за измамата минути след като предал парите, когато дъщеря му се прибрала жива и здрава в къщи.

От полицията предупреждават, че телефонните измамници са особено активни по празниците и предупреждават възрастните хора да не се доверяват на непознати, а да търсят контакти с близките си и с органите на реда.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе