Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Забраняват колите в центъра на Осло до 2019 г.

Забраняват колите в центъра на Осло до 2019 г.

Норвежката столица Осло ще забрани колите в центъра на града до 2019 година и през 2020 година ще намали наполовина парниковите газове спрямо нивото им от 1990 година, обяви новата коалиция, която ще поеме управлението на града, съобщи Франс прес.

Работническата партия и нейните съюзници от Социалистическата лява партия и еколозите - победители на общинските избори на 14 септември след близо две десетилетия управление на десницата - представиха обща платформа, съсредоточена върху околната среда и борбата с климатичните промени.

Програмата предвижда да се забранят до 2019 година частните автомобили в зоната, очертана от околовръстното шосе, където живеят малко над хиляда души, но работят около 90 000, по данни на в. "Верденс ганг". Подробностите по тази мярка още не са определени, пише бТВ.

Предложението безпокои търговците, които изтъкват, че 11 от 57-те търговски центъра в Осло се намират в центъра на града.

Новият екип планира също така да спре инвестициите в изкопаеми горива, да развива велоалеите, да субсидира купуването на електромобили и да намали автомобилния парк (в целия град) с 20 процента до 2019 година и с 30 процента до 2030 година.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе